tanoda.focenosz.hu
Akadálymentesített változat

Híreink


Szilvásvárad, ahol megállt az idő

A tanítási időszak utolsó napjaiban verőfényes napsütésben indult az autóbusz Szilvásváradra 23 tanodás gyermekkel két kísérő tanár és két közösségi szolgálatát teljesítő középiskolai tanuló kíséretében.

A legtöbb gyerek még soha nem látott hegyeket, de vannak olyanok is, akik még soha nem hagyták el Szolnok város közigazgatási területét.

Az utazás közben felvilágosítottuk őket arról, hogy milyen baleseti veszélyek leselkedhetnek az óvatlanokra. Annyira lelkesek voltak, hogy az utolsó fél órában percenként kérdezték, hogy mikor érünk már oda. A buszról leszállva a gyermekek útravaló csomagot kaptak. Jókedvűen kezdtük meg a sétát, aminek minden percét élvezték. Megengedtük, hogy belemenjenek bokáig a patakba, hisz nagyon meleg volt. Nemcsak megnéztük a pisztrángos tavakat, hanem beszélgettünk is a környék élővilágáról. A bekerített vadaspark, a Fátyol vízesés látványa óriási élményt nyújtott számukra. Ajándékba buborékfújóval buborékfújó versenyt rendeztünk.

A kíváncsiság azonban egy kislány esetében komoly bajt okozott, amikor a nyolcadikosok az intelmek ellenére lefelé szaladtak a hegyoldalról. A nagy ijedtség után már megnyugodva és újra jókedvűen érkeztünk haza. A balesetet leszámítva a gyerekek örök élménnyel térhettek haza erről a kirándulásról.


Vissza a hírlistához